Руският милиардер и приближен на Путин Алишер Усманов след 30 години

...
Руският милиардер и приближен на Путин Алишер Усманов след 30 години
Коментари Харесай

Една от най-мразените жени в България се развежда с един от олигарсите на Путин

Руският милиардер и доближен на Путин Алишер Усманов след 30 години благополучен брак е подал молба за бракоразвод с треньорката по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова. Това излиза наяве от дело, заведено в московския районен съд под № 205. 

Заявлението е подадено на 4 май. На 19 май, представители и юристи на двете страните са провели диалог, след който на съпрузите са дадени повече от две седмици, с цел да вземат дефинитивно решение. Съдебното съвещание е планувано за 7 юни.

Говорител на пресслужбата на олигарха Усманов отхвърля коментар. В края на февруари той влезе във всички описи за налагане на наказания на съветските богаташи и поддръжници на режима на Путин, предава " 24 часа ".

Той е съсобственик на крупни металургични предприятия – Михайловския (Железногорск) и Лебединския (Губкин) минно-обогатителни комбинати в Курска област, металургичния комбинат " Уралская Стал " (Новотроицк, Оренбургска област), Осколския електро-металургичен комбинат (Стари Оскол, Белгородска област), обединени в холдинговото сдружение " Металоинвест " АД. Според класацията на сп. " Форбс "  през март 2012 година с персонално положение от 18,1 милиарда щ. дол. е на 28-о място в света и на 1-во място по благосъстояние в Русия.

Припомняме, че Винер, която е и ръководител на Руската федерация по художествена гимнастика, направи остро изказване, с което упрекна съдиите на Олимпиадата в Токио в поддържа на България във финала на ансамблите,.

Както е известно, Златните девойки ни донесоха злато от Токио 2020. Те завоюваха конкуренцията с общ резултат 92,100 точки, до момента в който Русия остана на второ място с 90,400. Бронзът взе Италия с 87,700. Така за първи път от Сидни 2000 рускините останаха без златен орден при ансамблите.

“Състезание нямаше. От самото начало ни лишиха две точки. Как, за какво? Без никакви забележими неточности. Дори президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе дефинира осъществяването ни на музиката от “Половецкие пляски " като Болшой спектакъл. Дори великият Игор Мойсеев (б.ред. - именит някогашен руски балетист и хореограф) е забавял музиката, а ние я използвахме в оригинал. И по какъв начин приключи това? С подобен смут ", разяснява Винер пред съветските медии.

" Съчетанията на българския тим не бяха чисти, имаше леки неточности. Една десета се отстранява за всяка свита ръка. Те имаха 7-8 десети от такива неточности. Композициите им не са толкоз сложни като нашите и темпото не беше същото. А и нашият облик беше показан по-добре! Не диспутирам, че някой би могъл да хареса българския отбор. Особено второто им комбиниране. Мога да кажа, че обръчите им са доста по-добри от топките. И навръх такива топки неотложно премаха Русия от сметките с една и половина точки. Това е смешно! Преди месец и половина на европейското състезание във Варна Русия победи България, а през днешния ден още в първата ротация те набраха солидна преднина, макар че съчетанието им с пет топки е доста по-слабо ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР